header.jpg
Algemeen  |  11-10-2018
De aanvoerders van onze Dames en Heren I dragen zondag 14 oktober een regenboogband. Daarmee steunt De Kraaien de boodschap dat sport voor iedereen is en iedereen gelijk is op het kunstgras, ongeacht jouw seksuele geaardheid. Dit is sportief initiatief in het weekend na de Internationale Coming Out Day op 11 oktober dat op alle Nederlandse sportvelden wordt ondersteund. Ook de Hockeybond staat achter deze actie.

Een prima actie maar het houdt natuurlijk niet op met één wedstrijd een kek aanvoerdersbandje te dragen. Het is ook een moment van reflectie voor iedere hockeyer en dus ook voor elke Kraai. 

Het is goed om ons zelf af te vragen of onze club wel een veilige omgeving is om uit de kast te komen. Doe jij als Kraai voldoende om hiervoor te zorgen en wat zou je daarin beter kunnen doen? 'Homo' roepen naar iemand die zich soft gedraagt helpt bijvoorbeeld niet, roep eens 'Hetero' op zo'n moment. Of iets anders maar doe er wat aan er zorg ervoor dat onze club en Nederland beter wordt.

#AllTogetherChallenge
Vorig jaar droegen de aanvoerders van de Hoofdklasse verenigingen de regenboogaanvoerdersband. Dit jaar kon iedere hockeyer gratis een regenboogband aanvragen, ook als je geen aanvoerder bent. Inmiddels zijn er zoveel regenboogbanden aangevraagd, dat de gratis voorraad op is. De aanvoerders van de standaardteams is gevraagd om in het weekend van 13 en 14 oktober de regenboogband te dragen.

Reacties

Leon Scholte

12-10-2018 @ 11:17:36 |Mooi initiatief. Maar Waarom niet alle aanvoerders?

Reageer op het nieuws