header.jpg
Jeugd  |  4-2-2019
Het einde van de het zaalseizoen is in zicht en dus kijken we graag welke teams kampioen kunnen worden. Twee teams hielden het afgelopen weekend het hoofd koel en versloegen de directe tegenstanders. Voor de Meisjes B2 betekende dit het zoet van het kampioenschap en is daarmee het eerste Kraaienteam met een zaaltitel. De meiden van de C3 moeten volgende week nog aan de slag maar legden dit weekend wel een goede basis voor succes. Tot slot hebben de MA2 en JD2 nog een klein kansje. 


Een kampioenschap is altijd heerlijk maar ze smaken nog veel beter als je in de laatste wedstrijd van het seizoen van je directe tegenstander moet winnen. En dat is precies wat de MB2 deed.

Voor dit weekend stonden de meiden van de B2 weleens waar op de eerste plek maar hadden toch twee verliespunten meer dan nummer twee Athena MB4. Oplettende lezertjes begrijpen dat de Amsterdammers nog twee wedstrijden te goed hebben terwijl De Kraaien na dit weekend klaar was. Een prachtig affiche want bij winst was de titel voor onze MB2 zeker, bij een gelijkspel of verlies hadden ze het niet meer in eigen hand.

Maar voordat het zover was moest er eerst drie punten worden gepakt tegen nummer vier Waterland. Tot schrik van het toegestroomde publiek bleek dat moeilijker dan verwacht. De meiden uit Monnickendam hadden zelf nog een theoretische kans op het kampioenschap en wensten die niet zomaar uit handen te geven. Ze gingen voluit en pakten zowaar een 5-3 voorsprong die De Kraaien op wonderbaarlijke wijze wisten om te buigen naar 5-6 winst.

Met drie punten op zak hoefden de meiden van Pascal van Meijel alleen nog te winnen van Athena. Na een gelijk opgaande opening gaven De Kraaien gas en liepen ze uit naar 4-2. Het werd nog even spannend omdat Athena twee minuten voor tijd via een strafcorner op 4-3 kwam maar daar bleef het bij waarna de zaaltitel mee naar Wijde Wormer ging. Lekker!

MC3 neemt voorschot op titel

De meiden van de C3 deden zondag ook goede zaken. In een zeer spannende poule stond een  superronde op het programma waarin de de nummers één, twee en drie tegen elkaar speelden. Hoewel de prijzen nog niet zouden worden verdeeld was het wel duidelijk dat het team dat twee keer zou winnen een voorschot zou nemen op het kampioenschap want De Kraaien MC3, Qui Vive MC5 en Fit MC3 stonden op één punt van elkaar.

Nadat Qui Vive had gewonnen van Fit speelden de meiden van coaches Zwaan en Maan redelijk makkelijk dat zelfde Qui Vive uit elkaar; 1-6. Ook Fit leek snel te capituleren want binnen twee minuten werd er al gescoord door De Kraaien. Maar zo gemakkelijk bleek het toch niet te zijn want Fit liet zich niet zo maar naar de slachtbank leidde en aangemoedigd door het publiek gingen ze op jacht naar de gelijkmaker. Wat volgde was een ongekende strijd waar af en toe de vonken vanaf spatten.

Maar uiteindelijk bleek het vroege doelpunt genoeg voor de winst en kan de MC3 volgende week het kampioenschap pakken. Daarbij moet nog wel nummer vier VVV worden verslagen in de laatste wedstrijd en dat is geen slecht team. Het blijft dus spannend tot de laatste wedstrijd hier.

MA2 en JD2 mogen blijven hopen

Meisjes A2 deed dit weekend ook goede zaken. Door twee keer te winnen houden ze nog een theoretische kans op het kampioenschap. Volgende week staat echter de wedstrijd tegen koploper Xenios A2 op het programma en bij winst hebben ze nog een kansje. Dan moeten de Amsterdammers wel verliezen van Kikkers die helemaal onderaan staan.

Bij de jongens verliep het weekend van de JD2 minder goed. Na een 0-1 verlies tegen Kikkers, de nummer drie, is de titel verder weg dan ooit. Er is nog een klein kansje op het kampioenschap maar dan moet er het komend weekend wel gewonnen worden en moet koploper Castricum punten morsen. 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Download app

Sponsor