header.jpg
Jeugd  |  11-2-2019
Dit weekend zijn we twee zaalkampioenen rijker geworden. Zowel MC3 als JD2 pakten de titel. MC3 deed dat op overtuigende wijze, het zaalkampioenschap van de jongens D2 kwam onverwacht en dat maakt het alleen maar lekkerder.

De titel van de meiden van de C3 kwam niet uit de lucht vallen. Het team legde vorige week al de basis door te winnen van de nummers één en twee van de poule.  Vier punten in het laatste weekend was genoeg voor de titel.

Het eerste slachtoffer was Pinoké dat helemaal onderaan stond en met 1-10 naar huis mocht. Een lekkere opwarmer voor het laatste duel tegen nummer vier VVV zou je zeggen maar dat bleek even toch anders uit te pakken.

VVV was namelijk helemaal niet van plan om als schietschijf te dienen, ging fanatiek van start en pakte snel een 0-1 voorsprong. Even leek onze MC3 te wankelen maar de meiden herpakten zich, schakelden naar een hogere versnelling en legden nog voor de rust de gelijkmaker in het doel.

Het was inmiddels duidelijk dat de aanstaande kampioen de wedstrijd zou domineren. VVV probeerde het nog wel maar had geen antwoord op het dominante spel van De Kraaien dat met mooi combinatiespel de tegenstander de wil op legde. De MC3 won uiteindelijk met 4-1 waarbij ze het publiek vermaakten met een aantal prachtige doelpunten. Voor de kern van dit team was dit al de derde zaaltitel op rij en dat is heel bijzonder.

Jongens D2 scoren er op los

Vorige week schreven we dat JD2 slechts in theorie kans hadden op het kampioenschap. En dat was genoeg voor de jongens van de D2 om de eer van de jongenslijn te redden. Daarvoor moest wel twee keer gewonnen worden.

De eerste wedstrijd tegen Myra was een lekkere opwarmer en na twee keer twintig minuten stond er 13-0 voor de Kraaien op het scorebord. De tweede wedstrijd tegen Athena was andere koek. Bij winst konden de Amsterdammers nog langszij komen maar zover liet de JD2 het niet komen. Na een spannende wedstrijd pakten De Kraaien met 4-5 de volle buit en gingen de mannen met een voldaan gevoel naar huis. Een prima einde van het zaalseizoen was het gevoel maar het zou nog veel beter worden.

Met het traditionele bord op schoot voor de televisie bleken deze twee overwinningen genoeg voor het kampioenschap. Koploper Castricum JD1 verloor namelijk van de Kikkers waardoor de sympathieke club uit het duingebied de titel aan De Kraaien moest laten. Dat vinden we helemaal niet erg!

Agenda

Nog geen agenda punten.

Download app

Sponsor