header.jpg

Uitstel kap bomen kost gemeente straks mogelijk tonnen

Vereniging  |  6-9-2019
Donderdagavond 5 september was onze club punt van discussie in de gemeenteraad. Wethouder Slegers beantwoordde vragen die vanuit de raad over het plan van de gemeente om op korte termijn te beginnen met kappen van de bomen op het terrein van de Fortuinweg.

De vragen waren gesteld omdat er voorlopig geen uitspraak van de Raad van Staten over de bouwvergunning voor ons nieuwe complex wordt verwacht. Waarom nu al kappen als het nog niet honderd procent zeker is dat er een bouwvergunning wordt goedgekeurd was de vraag.

Het antwoord van de wethouder omvat twee belangrijke argumenten. Ten eerste is de kapvergunning niet oneindig. Als de bomen niet worden gekapt dan moet er opnieuw een vergunning worden aangevraagd. Ten tweede kan de gemeente bij uitstel worden verplicht om de kosten van de renovatie van ons huidige velden op zich te nemen.

Wethouder Slegers zei donderdag in de gemeenteraad: "Hockeyvereniging De Kraaien zal ‘linksom of rechtsom’ naar het Fortuinveld verhuizen, al weet niemand op dit moment door onder andere de stikstofuitspraak van de RvS wanneer dit zal zijn."

Iedereen die de laatste week op veld 1 heeft gespeeld weet dat het veld er niet al te best bij ligt. De strafbalstip ligt er slecht bij en het is op sommige plekken best glad aan het worden. De KNHB heeft vorig seizoen het veld nog goedgekeurd. 

Mocht het veld worden afgekeurd door de bond dan zal er snel een oplossing moeten worden gevonden want we kunnen gewoon niet 700 hockeyers op één veld laten spelen.

Download app

Sponsor