header_nieuw.jpg
Algemeen  |  19-4-2022

We zijn op zoek naar een klein team enthousiaste vrijwilligers die de club willen helpen bij het plannen van de scheidsrechters als onderdeel van de arbitragecommissie. Het kost ongeveer 1,5 uur per week. En als je het samen doet, nog minder. Belangrijk om te zeggen is dat ervaring met fluiten niet vereist is. Goede planvaardigheden zijn belangrijker, en natuurlijk de wil om de club te willen helpen. We rekenen op jullie. Want zoals jullie weten draait de club volledig op inzet van vrijwilligers. Meer weten? Neem dan contact op met  Willem, Wesley of Dennis, via [email protected].  


Wat we doen als commissie:

  • Indelen scheidsrechters
  • Bijhouden van en contact houden met vrijwilligers
  • Contact houden met CS+ coördinator m.b.t. wedstrijdindeling 
  • Cursussen & trainingen organiseren 
  • Bijdragen en vormgeven van arbitragebeleid 

De arbitragecommissie

De arbitragecommissie van de Kraaien is verantwoordelijk voor alle scheidsrechterszaken binnen de club. Van het opleiden van clubscheidsrechters en het begeleiden van beginnende scheidsrechters, tot het indelen van scheidsrechters op de juiste wedstrijden. Maar ook het enthousiasmeren en stimuleren van clubscheidsrechters om te groeien naar CS+ en misschien wel bondsscheidsrechter. Als commissaris arbitrage of lid van de commissie ben je het aanspreekpunt voor scheidsrechters als het gaat om spelregels, kaartnummers en vervangende kaarten. Daarnaast kunnen ze op jouw steun rekenen wanneer ze dat nodig hebben. En dat doe je dus niet alleen, maar met een gezellig team. 


De missie

Het gezamenlijke doel van de arbitragecommissie is om het niveau van onze scheidsrechters te laten groeien. Want hoe hoger het niveau, hoe beter en leuker de wedstrijden verlopen. Er is niets zo fijn als een wedstrijd die goed en eerlijk gefloten wordt. En als het dan ook nog een scheidsrechter is waarmee je een beetje kunt lachen in het veld, dan zijn we helemaal goed bezig. Het zou toch geweldig zijn als de scheidsrechters van de Kraaien bekend staan als beste en leukste in de competitie. Als onderdeel van de arbitragecommissie denk je ook mee over het te voeren beleid en de uitvoering hiervan. 


Het belang van goede scheidsrechters en een goede planning

Scheidsrechters zijn onmisbaar. Zonder scheidsrechters geen wedstrijden immers. Het is aan onze scheidsrechters om elke wedstrijd sportief en leuk te laten verlopen. Iedere wedstrijd verdient een goede scheidsrechter die zich onafhankelijk opstelt en kennis heeft van de spelregels. Iedereen, van speler tot publiek, waardeert het enorm wanneer een wedstrijd goed gefloten wordt. Wel belangrijk is het dat de juiste scheidsrechter op de juiste wedstrijd wordt ingepland. Niet elke wedstrijd is gelijk en behoeft eenzelfde scheidsrechter. Het is aan jou om samen met het team de juiste scheidsrechter op de juiste wedstrijd in te zetten 


Onderdeel worden van de arbitragecommissie? 

Meld je aan via [email protected]


Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws