Header.jpg
Algemeen  |  1-6-2023

In het kader van het 100-jarig jubileum delen we in aanloop naar de reúnie verschillende mooie historische beelden. Vandaag staat de verhuizing van De Kraaien naar Wijdewormer in 1960 centraal. Heb je nu ook nog oude films, videobanden, 8MM film of oude foto's liggen? Laat het weten, dan zorgen wij dat het wordt gedigitaliseerd en beschikbaar wordt gemaakt voor de club en de leden. Zo brengen we samen 100 jaar Kraaien historie tot leven.


---------


Verhuizing Kraaien naar Wijdewormer


Het is het eerste weekend van september in het jaar 1960. Voor ZHC De Kraaien is de grote dag aangebroken. Het seizoen 1959-1960 speelden de Zaanse hockeyers nog op de beroerde velden in Wormerveer, vanaf vandaag kon het beloofde land in de Wijdewormer in gebruik worden genomen.


Voorzitter Herman van Leijden en zijn medebestuurders hebben alles uit de kast gehaald om voor een feestelijke opening te zorgen. De toegang langs het Natuurbad Wijdewormer is versierd met vlaggen, burgemeester Evert Tjaden van Wijdewormer arriveert met zijn echtgenote in een koets getrokken door twee paarden. 


Na de officiële opening volgen de eerste wedstrijden, waaronder één van het eerste herenteam van Kraaien tegen een team onze Engelse vrienden uit Reading.


Bekijk de video hieronder, of op youtube: https://youtu.be/kEtpZBd4_qA


Oh, en nee, uw geluid is niet stuk. De filmheeft helaas geen geluid. Zo oud dus.  


Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws