Header.jpg
Algemeen  |  14-4-2024

Ons bereikte het droeve bericht van het overlijden van Stans van Cooth op 7 april. Daarmee is ons een markante Kraai ontvallen. De laatste jaren zagen we hem helaas al niet veel meer in het Kraaiennest, maar hij liet zich in 2022 nog wel naar het clubhuis lokken om met enkele andere (oud-) Kraaien te verhalen over trainingen en andere herinneringen ten behoeve van het jubileumboek "Honderd”. We citeren daaruit: ‘Ik begon met hockey op mijn twaalfde, want jonger kon niet. Je mocht pas beginnen als je naar de middelbare school ging. Er waren simpel geen elftallen en geen competitie als je jonger was. Trainingen? Die waren er niet. We speelden elke week een wedstrijd en dat was het.”


Ondanks dat gebrek aan training in het begin ontwikkelde Stans zich al snel tot een begaafd hockeyer. Jarenlang speelde hij in  Heren I. Zijn  actieve hockeycarrière eindigde hij uiteindelijk in Veteranen L. Tot teleurstelling van zijn teamgenoten die hun midvoor graag nog even hadden zien meespelen.


Van Cooth was een enthousiast Engeland ganger tijdens de tweejaarlijkse uitwisseling met Reading. Hij trof daar in John Miller een tegenstander met wie hij zich kon meten en met wie hij een langdurige vriendschap ontwikkelde. In 1996, ter gelegenheid van het vijftig jarig jubileum van deze uitwisseling was Miller de captain van de Engelse equipe die toen naar de Wijdewormer kwam. En het was Stans van Cooth die de deelnemers aan deze jubileumwedstrijden van een zilverkleurige Parker ballpoint voorzag.


Ook buiten het veld was hij actief. Toen zijn  kinderen Job en Erwin gingen hockeyen meldde hij zich aan voor de jeugdcommissie, waarvan hij enige tijd voorzitter was. Hij was een betrouwbare sponsor en leverde voor de Kraaienfeesten de versieringen. Hilarisch waren zijn optredens als Sinterklaas tijdens de Boerenkoolmaaltijden voor veteranen. Hij nam daarbij teamgenoten en voormalig teamgenoten graag op de hak met een passend door hem zelf verzonnen cadeautje dat zijn helper Hein-Bart Beumer (helaas ook als overleden) uit de zak van Sinterklaas wist op te diepen.


Onze gedachten zijn bij zijn vrouw Tineke en de gezinnen van Job en Erwin.


Roy Buijze


(Op foto: vierde van links, boven staand)

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws