Mededelingen > naar alle mededelingen
VERENIGING
22-11-2017
Hoera! We bestaan 95 jaar!

Vandaag bestaat onze club precies 95 jaar. Dat is nog eens een leeftijd waar je stil van wordt. Op 22 november 1922, ook een woensdag, besluiten een aantal Zaanse jongelingen dat de Zaanstreek klaar is voor hockey. En dus wordt er een club opgericht en dat bleek dus een blijvertje want wij verdedigen nog altijd die mooie zwarte kleuren. En terecht want De Kraaien is natuurlijk een topclub. 

Daarmee zijn we één van de oudste clubs in Nederland daar zijn we natuurlijk heel erg trots op. Daarom heffen we vrijdag om 20.00 uur het glas en gaan we gewoon voor de volgende 95 jaar. Natuurlijk laten we dit lustrum niet voorbij gaan zonder een feestje. Op het veld spelen we geen hoofdklasse, maar als het om een feestje gaat doen we mee met de top. Daarover later meer want vandaag feliciteren we onszelf of wellicht één van je huisgenoten die ook Kraai zijn. Hoera! 

We konden het niet laten om even te kijken wat er eigenlijk wat er allemaal op die mooie dag in 1922 gebeurde in de wereld en de Zaanstreek in het bijzonder. Dat blijkt niet heel erg veel te zijn wat we nu nog kunnen herinneren. Duitsland kreeg een nieuwe kanselier en in de Zaanstreek werd een buslijn geopend van Zaandam naar Krommenie. Tot slot begon de Artillerie inrichting in Zaandam een lobby om Rijksconstructie werven uit Delft naar de Zaanstreek te halen. De werknemers waren tegen de verhuizing want waar moesten ze gaan wonen. Lekker belangrijk want ze konden wel lekker hockeyen! 

Tot vrijdag!
20-11-2017
De grote Kraaien opruimactie!

Nu de eerste seizoenshelft tot een einde loopt is duidelijk te zien dat ons complex goed wordt gebruikt. Dat is natuurlijk goed nieuws maar er is ook een hoop rommel op het terrein. Blikjes, flesjes en andere zwerftroep bederven de sfeer en het aanzien van onze club. 

Daarom organiseert Ryan vrijdag 24 november de grote Kraaien opruimactie waarbij ook een aantal klussen worden aangepakt. Daar kan hij natuurlijk alle hulp bij gebruiken. Heb je vrijdag even een uurtje of langer tijd, kom dan deze vriendelijke man helpen om het complex weer een goed aanzien te geven. Hij start om 9.00 en als je schoonmaakspullen hebt, neem die vooral mee. Voor koffie en broodjes wordt gezorgd. Tot vrijdag!