header_nieuw.jpg

Vereniging

De Kraaien is dé hockeyclub van de Zaanstreek en is dat al bijna honderd jaar. Wie wil hockeyen of het wil proberen is altijd welkom op onze velden. Leeftijd of niveau maakt niet uit want De Kraaien bindt mensen met passie deze prachtige sport, iedereen op zijn eigen niveau. .

Naast het hockey is De Kraaien een club waar je jouw talenten kan ontdekken en ontplooien; coachen, trainen, feesten of toernooien organiseren, besturen en nog veel meer. Er is naast hockey altijd iets leuks te doen binnen onze dynamische club.

Hockey Ontwikkeling
Hoe leuk ook uiteindelijk begint met het hockey zelf. Hoewel het spelletje niet moeilijk is hebben de meeste nieuwe spelers toch even tijd nodig om de basics goed onder de knie te krijgen. Daarom hebben wij bij De Kraaien een uitgekiend startprogramma ontwikkeld. Elke nieuwe speler zal dit programma afwerken zodat er veilig en plezierig wedstrijden worden gespeeld.

Speel je eenmaal wedstrijden dan zijn er veel mogelijkheden. Onze selectieteams spelen mee in de top van het district Noord-Holland, dat als één van de sterkste in Nederland geldt. Verschillende jeugdleden doen dan ook mee aan de districtstrainingen waar wordt gespeeld met de beste spelers uit de competitie. Voor de minder fanatieke spelers hebben wij elftallen die op een lager niveau spelen.

Jeugd coaching
Als één van de weinige sportclubs in de Zaanstreek heeft De Kraaien het beleid om B en C jeugd de jongste jeugd te trainen en te coachen. Zo kunnen onze junioren ontdekken waar hun talent ligt en schept het tevens een band tussen de oudere en jongste jeugd. Naast coachen en trainen heeft de club een dynamisch jeugdbestuur die niet alleen feesten organiseren maar ook toernooien en het unieke D-weekend.

Onze cultuur
Bij De Kraaien, en bij hockey in het algemeen, is er een goede balans tussen fanatiek spelen en sportiviteit. Niemand houdt van verliezen en ook wij willen alle wedstrijden winnen maar dat mag nooit het plezier en het respect in de weg staan. Zo is het wordt er op het veld niet gescholden, is er respect voor de tegenstander en scheidsrechters, wordt verlies sportief verwerkt en worden de teams langs de lijn positief aangemoedigd. Teamspirit staat bij De Kraaien voorop!

Bij De Kraaien hebben wij een actief beleid om deze cultuur te behouden. Zo zorgen wij ervoor dat alle jeugdleden vanaf de B (14-15 jaar) niet alleen dat hun scheidsrechterskaart halen, maar ook daadwerkelijk wedstrijden fluiten. Onze ervaring is dat spelers die vaak fluiten zich beter gedragen tijdens de wedstrijd omdat ze hebben ervaren wat er komt kijken om het spel te leiden.

Daarnaast stoppen we veel energie in het betrekken van ouders. Ter introductie van het sport en de club hebben wij een uitgebreid informatiepakket voor ouders die de sport zelf niet spelen. Wij willen we zoveel mogelijk ouders betrekken bij de organisatie van de club en het team. Hierdoor is het voor ouders langs de lijn vaak even gezellig als de spelers op het kunstgras.

Tradities en geschiedenis
Met gepaste trots vierde De Kraaien in 2017 haar 95ste verjaardag en dat maakt ons één van de oudste hockeyclubs van Nederland maar wij voelen ons verre van bejaard. Zoals elke club hebben wij bij De Kraaien zo onze eigen tradities die we graag mengen met nieuwe impulsen.

Eén van de bekendste club traditie is dat elk kampioenschap wordt gevierd met een sprong in de sloot door het hele team. Dit is ook door de pers niet onopgemerkt gebleven en elk jaar staan er in de plaatselijke media en de landelijke hockey uitgaven vol met Kraaien in een moddersloot. Aan het eind van het seizoen worden al onze kampioenen op een speciale dag nog eens in het zonnetje gezet.

Ook onze familietoernooien, het beroemde D-weekend, de tweedaags toernooien en de gezamenlijke boerenkoolmaaltijd in november zijn van groot belang voor ons clubgevoel. Het meest stoere toernooi wordt gespeeld in het derde weekend van januari wanneer onze trimmers hun winterpret toernooi organiseren. Dit evenement wordt door de trimmers in Noord-Holland gezien als één van de hoogtepunten van het jaar en het is dan ook al maanden van voor te voren uitverkocht.

Soorten hockey
Voor de volledigheid zetten we nog even kort de soorten hockey die bij De Kraaien naast elkaar.

Senioren: Gescheiden teams die zondag op het kunstgras competitie spelen. Seizoen begint eind augustus en eindigt in juni. Een winterstop tussen begin december en begin maart breekt het seizoen in tweeën. In principe traint elk team één keer per week tijdens het seizoen.

Junioren: Gescheiden teams van jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar ingedeeld in lijnen van twee jaar. De juniorenteams spelen zaterdagmiddag competitie tussen eind augustus en halverwege juni. Elk team traint twee keer per week . Tijdens de winterstop tussen begin december en maart is er de mogelijkheid om te zaalhockeyen.

Jongste jeugd: Gescheiden teams van jongens en meisjes tussen 8 en 12 jaar. De jongste jeugd speelt ‘s zaterdagochtend competitie en heeft één keer per week training. Tijdens de winterstop wordt er midwintercompetitie gespeeld door de E-jeugd. De D-teams gaan dan de zaal in.

G-team: Dit team is onze laatste aanwinst en tevens de trots van de hele club. Gemixt team dat tijdens reguliere seizoen zaterdagochtend op een vaste tijd een wedstrijd speelt. Een zeer gezellig en leuk team!

Veteranen/ veterinnen: Voor iedereen boven de 35 jaar die nog graag een balletje slaat. Trainen wordt per team geregeld maar zondagmiddag staan deze ervaren spelers en speelsters gewoon op het kunstgras onze kleuren te verdedigen. Tijdens de winterstop wordt per team beslist om met de midwintercompetitie mee te doen.

Trimmers: Eén van de snelst groeiende vorm van hockey in Nederland en ook bij De Kraaien is dit een grote groep waar elk niveau is vertegenwoordigd. Onder het devies ‘Alles mag en niets hoeft’ wordt er elke maandagavond getraind of een wedstrijd gespeeld in gemixte teams. Ook toernooien worden bezocht en in januari staat het eigen toernooi op de agenda.

Als je dit leest heb je alles hierboven ook gelezen (of alleen maar naar beneden gescrold) en dan moet je wel interesse hebben om lid te worden. Twijfel niet langer en meld je gewoon aan. Dat doen je met het aanmeldformulier.